Redaktør

Godkendelse af et dokument

Se hvordan en godkender kan godkende eller afvise et dokument

9 min

I dette indlægIn this postIn diesem Beitrag

Når en godkender får et dokument til godkendelse, vil personen kunne åbne dokumentet fra sin opgaverude under Dokumenter til godkendelse. Herudover vil vedkommende også modtage en e-mail med et link til dokumentet.

Hvis redaktøren også er godkender af dokumentet, vil denne kunne gå direkte til godkendelse ved at klikke på den lille blyant ud for sit navn.

Systemindstilling

Systemet kan også indstilles til, at godkendelsen kan springes over, så redaktøren kan gå direkte til udgivelse af dokumentet uden at godkende.

Se også

Mere om udgivelse under håndbogsopsætning.

For at godkende eller afvise et dokument skal godkender, efter afgivelse af en eventuel kommentar, enten klikke på knappen Godkendt eller på knappen Afvist.

Øverst til højre for kommentarfeltet er en tjekboks. Hvis godkender vinkler af her, låses kommentarfeltet til bunden af skærmen, når der scrolles i dokumentet.

Systemindstilling

Systemet kan, via en systemindstilling, sættes op til at vise godkender en beskedboks, med fx en advarsel om at tjekke dokumentet for personoplysninger, inden det godkendes. Godkender skal bekræfte meddelelsen for at kunne komme videre.

Godkender kan også gemme sine kommentarer midlertidigt (knappen Gem), inden det endelige svar afgives til redaktøren af dokumentet.

Bemærk: Klikker godkender på Gem efter at have afgivet sin godkendelse via knappen Send svar, så svarer det til at trække godkendelsen tilbage, dvs. i systemet vil opgaven stadig stå som ikke gennemført og dokumentet kan ikke udgives. Vælger godkender dette, vil han/hun blive gjort opmærksom på, hvad de er i gang med, og redaktøren vil blive notificeret og handlingen angives også i loggen for dokumentet.

Systemindstilling

Det er via en systemindstilling muligt at fjerne Gem og/eller Luk-knappen for godkender, hvis du ikke ønsker, at de skal have denne mulighed.

Helt i bunden af dokumentet kan godkender klikke på et link til kommenteringsloggen for dokumentet. I denne log kan godkender se, hvad der har været skrevet af kommentarer til dokumentet fra fx høringspersoner samt kommentarer fra tidligere versioner af dokumentet.

Godkender har også mulighed for at sende dokumentet i Privat høring, inden godkendelsen. Dette foregår på samme måde som hvis denne havde sendt et dokument til privat høring i en høringsrunde.

Se også

En godkender har dokumentet til godkendelse i sin opgaverude efter afgivelse af svar, indtil redaktøren har gennemset kommentarer under knappen Kommentarer/Udgiv. Det er dog muligt via en systemindstilling at fjerne opgaven fra opgaveruden med det samme, der er klikket Send svar.

Alle, der har fået et dokument til godkendelse, vil blive registreret i dokumentets log, uanset om de har godkendt dokumentet eller ej.

Godkendelse med password – Systemindstilling

Systemindstilling

Det er muligt at sætte systemet op til at afkræve godkender brugernavn og password. Brugernavn og password, der skal indtastes ved godkendelse, er som standard netværksbrugernavn (Windows) og password. Logges der på systemet med web-logon er det dette brugernavn og password, der skal benyttes i forbindelse med godkendelsen.

Brug for hjælp?

Skriv til os eller ring på +45 4590 3150

Telefonen er åben:
Man-tors kl. 9.00-16.00
Fre kl. 9.00-15.30

Need help?

Write to us call us on +45 4590 3150

Phone lines are open:
Mon–Thu: 9:00 – 16:00
Fri: 9:00 – 15:30

Benötigen Sie Hilfe?

Schreiben Sie uns oder rufen Sie uns unter +45 4590 3150 an.

Unsere Telefonzeiten:
Mo–Do: 9:00–16:00 Uhr
Fr: 9:00–15:30 Uhr

9 min

I dette indlægIn this postIn diesem Beitrag
2 min
Redaktør
For redaktører er det muligt at trække et dokument tilbage fra godkendelse
3 min
Redaktør
Med denne systemindstilling er det muligt at godkende flere dokumenter samtidig