Træningsloggen viser, hvem der er blevet trænet i et dokument, hvilke kommentarer de evt. måtte have haft, samt hvem der ikke har gennemført træning endnu. Som default er det kun redaktøren (håndbogs-, kapitel- eller dokumentredaktør), der kan se træningsloggen for et dokument.
Systemindstilling
Hvis du ønsker, at almindelige brugere også skal kunne se træningsloggen for et dokument, kan dette slås til via en systemindstilling.
Træningsloggen kan både tilgås i bruger- og i redaktørvisningen. I brugervisningen klikkes på det lille Vis træningslog-ikon, på billedet ovenfor, og i redaktørvisning klikkes på Vis log-ikonet.
Træningsloggen viser en oversigt over, hvem der har kvitteret for at have læst det givne dokument. I bunden af loggen vises en opsummering over de forskellige dokumentversioner og status på træning for disse. Hvis der for et antal er angivet to tal fx x+y, angiver x antallet af aktive brugere og y antallet af inaktive brugere.
Hvis du også vil se, hvem der endnu ikke har kvitteret for at have læst dokumentet/ gennemført træning, klikkes på et af linkene i bunden af loggen, Vis både gennemførte og ikke-gennemførte eller Vis kun ikke-gennemførte mv.. Se billede ovenfor. Herefter vises også ikke-gennemførte træninger i loggen. Det er også muligt at få vist træninger for ikke-aktive brugere ved at klikke på linket Vis også inaktive brugere.
Ikke gennemførte træninger vises i loggen med grå brugernavne, hvor gennemførte har sorte navne. Inaktive brugere vises med grå skrift og med parentes omkring navnet. Overskrides deadline markeres denne med rødt. Hvis en bruger har svaret Læst men ikke forstået overstreges datoen for Udført indtil der evt. svares Læst og forstået.
Det er muligt at afgrænse træningsloggen til kun at vise træninger udsendt af en given medarbejder. Dette gøres ved at klikke på linket Vælg udsendt af. Herefter fremkommer en dropdownboks i toppen af loggen, hvor du kan vælge afsender.
Via linket Vis checkbokse, vist på billede ovenfor, får håndbogsredaktøren mulighed for at slette udvalgte træninger eller nulstille dem og evt. give en ny deadline for træningen.
Hvis indstillingen omkring ikke relevant træning er slået til, så fremkommer yderligere felter, når du aktiverer Vis checkbokse, hvorfra det er muligt at godkende eller afvise træninger markeret som ikke relevante. Kommentarer, der noteres i denne forbindelse registreres i loggen.
Se også
Mere om dokument i træning.
Systemindstilling
Det er muligt at sætte systemet op, via en systemindstilling, så ikke-gennemførte træninger fra tidligere version overføres til ny version af dokumentet. Dvs. hvis du ikke sender dokumentet i træning ved udgivelse af en ny version af dokumentet, vil ikke gennemførte træninger flyttes over fra gammel version til ny version. Dette er fx brugbart, hvis du ikke vil genere dem der i går fik version 10 i træning, når vi nu udsender version 11 i dag.
Systemindstilling
Herudover kan du, via en anden systemindstilling, sætte systemet op til at flytte alle træninger til nyere minor-version af et dokument. Dvs. at hvis du udgiver version 1.2, vil alle træninger udsendt på version 1.1, blive flyttet over på 1.2, hvorefter der tilføjes de eventuelt nye træninger du opretter på 1.2. I træningsloggen for dokumentet vil være angivet den version af dokumentet, brugeren gennemførte træningen på, men når brugeren åbner den gyldige version af dokument, vil der her stå at træningen er gennemført. Denne funktion kan være brugbar, hvis det fx vedtages “politisk” at alle minor-versioner er ”stavefejl” eller lignende.
Bemærk: Dokumentet skal sendes i træning, for at træningerne overføres til nye version.

