Redaktør

Dokument i træning

Se hvordan træning i dokumenter foregår

10 min

I dette indlægIn this postIn diesem Beitrag

Når et dokument er godkendt, og skal udgives, kan du vælge at sende dokumentet til træning. Det er en form for kvittering, som brugerne af dokumentet laver elektronisk, når de har læst dokumentet og forstået indholdet.

Alle personer, der bliver tilføjet træningsloggen ved udgivelse af dokumentet, modtager en e-mail (hvis dette er valgt), og kan i opgaveruden se, at der er kommet et dokument til træning.

Når brugeren, enten via linket i mailen eller via opgaveruden, klikker sig ind på dokumentet, kan brugeren under Status vælge imellem:

  • Ikke læst
  • Læst, men ikke forstået (hvis denne er sat til vises under håndbogsindstillinger)
  • Læst og forstået

I tekstfeltet kan brugeren uddybe sit valg. Se billedet ovenfor. Hvis brugeren angiver en kommentar, vil modtager af træningsinformation modtage en email med denne, og i træningsloggen vil der kunne ses en samlet status.

Systemindstilling

Du kan, via en systemindstilling, sætte systemet op til at afkræve en kommentar fra brugeren, hvis denne vælger Læst, men ikke forstået og/eller hvis brugeren først svarer efter deadline.

En anden systemindstilling viser et link til feedbackfunktionen i forbindelse med kommentar til træning. Dette kan anvendes til at afhjælpe, at brugere laver dokumentfeedback i træningskommentarer.

Det er også muligt at afkræve brugeren brugernavn og password ved kvittering for træning.

Systemindstilling

Herudover kan det, via en systemindstilling, opsættes at systemet giver mulighed for at brugeren kan angive at dokumentet ikke er relevant for deres arbejde, og dermed ”afvise” en træning. Se billedet ovenfor. Denne afvisning kræver dog en efterfølgende godkendelse fra håndbogsredaktøren, eller systemet kan sættes op til, at brugeren selv vælger relevant chef til at godkende afvisningen.

Se også

Mere om angivelse af ikke relevant dokument under opsætning af en håndbog og om godkendelse af afvisning i træningslog pr. dokument.

Systemindstilling

Hvis der benyttes Træningstyper, kan det sættes op om brugeren selv, i forbindelse med gennemførelse af træningen, må vælge en type (og hvilke de må vælge), eller om typen automatisk står til det, der er valgt for dokumentet. Træningstyper er en systemindstilling.

Se også

Mere om træningstyper under stamdata.

Den person, der udgiver dokumentet, vil i bunden af sin opgaverude under overskriften Træning udsendt, få vist dokumentet. Under Manglende angives hvor mange, der mangler at svare på træningen, og under Første ses, datoen for den ældste ikke udførte træningsanmodning for denne version af dokument. Under Total angives, hvor mange, der har fået denne version af dokumentet i træning. Dokumentet forsvinder fra opgaveruden, når alle har gennemført træningen, eller når dokumentet udgives på ny.

Se også

Mere om træninger på task-listen.

Systemindstilling

I administrationsmenuen vil forskellige systemindstillinger tillade følgende: Lokal administrator kan redigere træninger, administratorer kan ikke slette træninger, se hvem der har udstedt træningen.

Via en anden systemindstilling er det muligt at ekskludere grupper fra træning. Hvis man er medlem af disse grupper vil man således ikke få dokumenter i træning.

Brug for hjælp?

Skriv til os eller ring på +45 4590 3150

Telefonen er åben:
Man-tors kl. 9.00-16.00
Fre kl. 9.00-15.30

Need help?

Write to us call us on +45 4590 3150

Phone lines are open:
Mon–Thu: 9:00 – 16:00
Fri: 9:00 – 15:30

Benötigen Sie Hilfe?

Schreiben Sie uns oder rufen Sie uns unter +45 4590 3150 an.

Unsere Telefonzeiten:
Mo–Do: 9:00–16:00 Uhr
Fr: 9:00–15:30 Uhr

10 min

I dette indlægIn this postIn diesem Beitrag
12 min
Redaktør
Få en gennemgang af alle opgaver vist på listen på D4Tasks
10 min
Redaktør
Få et overblik over hvem der er blevet trænet i et dokument